lördag 16 januari 2010

Updating ...

Här hittar Du kursen på Rottneros köpoption 2009/11 ... och inledningsvis betalar spekulanter 13 öre för att få köpa en aktie i Rottneros för 82 öre, trots att dom kan köpa aktien för 69 öre på börsen. Det är hävstången som lockar ...

Ett stigande massapris är naturligtvis positivt för Rottneros, och igår aviserade Canfor Pulp en höjning i februari. Allt annat lika betyder en 30 USD höjning per ton ungefär 4-5 öre per aktie resultatförbättring. Ett problem är att energipriset samtidigt ökat kraftigt ... och i verkligheten är ju "allt annat lika" bara en lek med siffror.

Bolaget är "skuldfritt" ... men är verkligen 1000 MSEK rätt värdering för två mindre massafabriker som inte är helt up to date?

Jag har inget svar ... men Anders Bjärvall har i alla fall en lösning på vargproblematiken.


Ordfabrikören Göran H utlovar en ofinansierad reform av akutsjukvården i dagens lördagsintervju ... vilket väl får anses som en flirt med storstadsväljarna. Allt skall bli så bra så bra ... men jag lyssnar hellre på Tage D, och konstaterar att inget har förändrats på trettio år.

Verkligheten är tuff ...

Igår stupade min granne på sitt arbete ... och anländer man med ambulans så är det inga väntetider på akuten, i alla fall inte ute i provinsen. Ännu ett offer för allianspolitiken som driver människor i fördärvet ... så tråkigt då, säger Göran H, det var inte meningen.

Att "alliansen" ser fuskare i varje buske är väl känt ... naturligt om man själv tar varje chans.


Inga kommentarer: