lördag 2 januari 2010

... dom fattar ingenting.

Fullmånen är verkligen sevärd ikväll, och det blir en kall natt i Västsverige. Vad jag inte förstår är hur den långa väderleksrapporten kan förändras så radikalt på en dag. Det skulle bli en riktigt kall vecka ... men helt plötsligt är det bara fem minusgrader som gäller.

För oss feminister skriver Gudrun några väl valda rader i Göteborgs-Posten. Som vanligt är Gudrun välformulerad och slagfärdig ... väl bibehållen för sin ålder, ja rent ut sagt snygg, och dessutom har hon vett att klä sig väl. Snille och smak i skön förening ...

Annat är det i regeringslägret, där "modeministern" styrde ut sig i burka på Nobelfesten.

Naturligtvis handlar det om att bearbeta Bondeförbundets gamla kärnvärden ... i det gamla samhället var det viktigt att visa att man hade råd att äta sig proppmätt. Centerpartiets gamla värderingar anses annars så besvärande, så att man låtit skriva en bok om "eländet". Kyrkan stod mitt i byn i det gamla bondesamhället, och man hyllade Konungen och Fäderneslandet ... Sverige var helt enkelt ett helt annat land för åttio år sedan.

Det är lätt att raljera med trettiotalets politiker, men Sverige drogs inte med i Andra Världskriget vilket dom bör ha en eloge för. Grannländerna lider än idag av sviterna av ockupation och annat "otäckt", medan vi i Sverige sitter lugnt oförstående till Vinterkrig och Hjemmefront.

Föga förvånande är det idag Sverigedemokraterna som hyllar Bondeförbundets gamla kärnvärden, och det ger pluspoäng i opinionsundersökningarna.


Inga kommentarer: