onsdag 13 januari 2010

Knivarna slipas ...

Ikväll var det 34 minusgrader där jag bor ... så jag bytte batteri i temperaturmätaren och det blev strax behagliga 14 minus. Det gäller att vara kreativ ute i ödemarken ...

Så lätt förändras inte situationen för Centerpartiet ... vikande opinionsstöd ger partimedlemmarna skälvan. En trätgirig och småsint kärring, det är den nya mediabilden av partiledaren.

Samma sak drabbade Fälldin för trettio år sedan, och grundorsaken är den samma. Dom lovade väldigt mycket, men höll ingenting alls. Utebliven leverans ger färre röster ... simple as that.

Att det är sådan oro i flocken just nu beror på att den dominanta ledarhonan åkt på semester till Sydafrika ... vi har andra exempel på att flykt ut ur hägnet slutat illa.

Vargjakten som skulle ge många glesbygdsröster, blev ett bakslag för miljöministern som envist hävdar att man kan gallra ut genetiskt undermåliga individer på 50-100 meters håll. Trots att experter avfärdar hans pladder ... har han ingenting lärt av medieträningen?

Det visar sig i alla fall att vargstammen är ganska frisk ... i vart fall är dom inte sjukare än våra sällskapshundar som ger landets veterinärer fullt upp. Eftersom ungefär hälften av de skjutna vargarna var ungdjur, så hittade man inte så många kulor och hagel från tidigare påskjutningar.

I värmland har ytterligare en varg skjutits ... men det tycker jag är helt ok med tanke på omständigheterna.



Inga kommentarer: