onsdag 27 januari 2010

Goda föresatser ...

Idag skulle jag skriva något positivt om Maud Olofsson ... för att hon lyfte fram de anställda och företagsledningen på Saab Automobile. Taktiskt helt rätt.

Men sedan kunde hon inte hålla inne "sosse-hatet" ... taktiskt helt fel när hon nu behöver varje röst. Har hon verkligen inga rådgivare där på Rosenbad?

Några moderata önskedrömmar ... så tröttsamt.

Det finns goda skäl att istället stödja Miljöpartiet ... i moderaternas Sverige saknas inte pengar till pigor eller "privatiseringar", men när människor vill göra något gemensamt ... då är det stopp. Samarbete är ju detsamma som socialism ...


Nåja ... ett bolag som fått ny ledning är Setra Group, sågverksbolaget som Södra inte är intresserade av, och den förändringen har kanske bidragit till företagets positiva utvecklingen. Framför allt är det sågverken i Mellansverige som ger pengar, medan Norra Sverige och Förädling ger ett nollresultat.

Här hittar Du den korta 4Q 2009 rapporten med ledningens kommentar, försiktigt positiv inför 2010, och här hittar Du den långa rapporten med en marknadsöversikt.

Svenskägda Toftan Sawmill i Estland har också framtidstro ... och Moelven uttalar sig om framtiden. Tyvärr får vi ingen riktig högkonjunktur förrän 2013, men sågverken levererar som aldrig förr redan nu.

Om man är intresserad av skog, specialmassa och real estate i USA, och är beredd att ta valutarisken, så är Rayonier ett alternativ ... a "REIT with a difference". Dom som har hemvist i Sverige behöver inte bry sig om att bolaget är en REIT, men det betyder skatteförmåner för yankies. Korta rapporten finns här, och långa prestationen finns här. Det kommer en webcast också, för den som inte skottar snö ikväll.


Inga kommentarer: