tisdag 19 januari 2010

På besök i verkligheten

Nu är jag tillbaka efter ett studiebesök i metropolen Göteborg ... urban trash och dumpster diving stod på programmet ... och nej, jag åt ingen semla till kaffet.

I höjd med Domkyrkan, det här är alltså de riktigt centrala delarna av staden, står en fullstor container där modeindustrin dumpar sitt överskott. Bara att ta för sig vad man vill ha ... vilket många av infödingarna också gjorde vid lunchtid. Ingen polis i närheten ... fast dom hade väl tittat åt ett annat håll eller satsat på en ny klädstil. Vem vet ...

Sören Wibe har skrivit en rapport om etanol som drivmedel, och de miljöproblem som den satsningen leder till. Det här är alltså en forskningsrapport och inte en politisk pamflett. Wibe har ju som bekant ett förflutet som politiker, nu senast för Junilistan, och han har i mitt tycke sunda åsikter om EU och EMU.

Dom som inte redan läser Cornucopia, kan ju börja göra det nu ... för han har ett inlägg om just den här etanolrapporten.

Att odla spannmål eller sockerrör för etanoltillverkning är kanske inte så smart ... Bättre då att odla hampa som ju har väldigt många användningsområden ...På den här sidan finns mycket intressant att studera.

Om man nu inte nöjer sig med att elda eller att tillverka drivmedel. Kan det verkligen vara möjligt ... tio tusen liter diesel per hektar och år. Den svenska åkermarken är verkligen något att värna om.


Inga kommentarer: