måndag 25 januari 2010

Mr Walker, peak oil och den destruktiva vindkraften

Så har då den "Vandrande Promemorian" visat sig för allt folket, och tro det eller ej ... så påstår han på fullt allvar ... -"Det är bara jag som kan styra Konungariket Sverige".

Nåja ... alltför många har drabbats av hans "politik", eller också känner dom någon som fått smaka på piskan.

Positivt är att det händer något konstruktivt i skogsbruket. Genom att använda rapsolja som smörjmedel så mår både skog och människor bättre. Mineralolja duger inte längre ...

Energimyndigheterna debatterar ... "Sverige har en väl fungerande elmarknad". Vissa företag stoppade produktionen och sålde sin kontrakterade el och tjänade en slant på det, och beroendet av kärnkraften var inte så stort som förväntat. Dessutom var det bara dom med rörligt elpris som drabbades av "elkrisen".

Jag tycker fortfarande att oligarkernas smältverk i Sundsvall och Vargön med fördel kan läggas ner.

Men nya hot har dykt upp vid horisonten ... och det är vindkraften, som ju bara producerar el när det blåser, som ställer till det. Superbillig el får väl användas till att pumpa upp vatten till kraftverksdammarna ...

Ännu värre kan det bli om solenergin blir billig, för solen lyser ju bara på dagen. Ny teknik avlöser gammal ... och det gäller att satsa på rätt företag.


Inga kommentarer: