fredag 15 januari 2010

Show must go on ...

Nu är krisen ett faktum ... Freddie är i dagsläget Centerpartiets enda hopp.

Från slaktboden ryter Per till ... nu får det vara nog. Och den "seriöse" vargforskaren är såå ledsen ... och förstår inte alls kritiken.

Anders Bjärvall har ett konstruktivt förslag ... avliva vargvalpar redan i lyan. Då kan man faktiskt plocka undan de "degenererade" valparna från början, ungefär som dåliga hundvalpar inte kommer ut på marknaden ... eller skall vi säga inte borde komma ut på marknaden, och lämna de som har förutsättningar att stärka stammen. Varg paret behöver då döda färre bytesdjur ... och problemen på fäbodarna blir mindre. Mycket billigare blir det eftersom varje skjuten varg kostade 200 000 kronor i administration.

Fast då handlar det ju inte om "jakt" ... så det här är ett mycket omoraliskt förslag. Att skadskjuta vargar verkar däremot vara ok ...

Sverige är fantastiskt.

Södra Timber söker en jämnbördig samarbetspartner ... helst i Sverige där förutsättningarna ju är bäst, men dementerar att man är intresserade av Setra Group som väl ändå får räknas till Bonderörelsens företag. Samtidigt har Södra offentligt avvisat alla inviter från Johan Hansen och Rörvik Timber, men samtidigt tagit emot en miljon optioner som i dagsläget är värdelösa.

Är det troligt att de stora bolagen Holmen, SCA och Stora Enso är intresserade? Varför gå ut med ett frieri offentligt?

Naturligtvis är allting möjligt ... men i den här storleksordningen finns också Moelven, som på ägarsidan har den norska skogsägarrörelsen.

Massapriset ökade "kraftigt" i förra veckan, men i verkligheten var det bara 1.75% ... Intressant ändå eftersom senaste prishöjningen nu är accepterad. Återstår att se om kineserna tar en paus under nyåret ... om det blir prishöjning i februari så bör den annonseras i nästa vecka.

Idag är första handelsdag för Rottneros köpoptioner 2009/11 ...


Inga kommentarer: