lördag 27 december 2008

Jag börjar med kultursidorna ...

När jag någon gång läser Göteborgs-Posten så börjar jag med den kulturella delen ... "Kalle och Hobbe" är uppfriskande, och "Hagbard Handfaste" har alltid kloka vinklingar. Idag var en lyckodag, för jag hittade också "Bondens Blogg" som är ett måste för dom som är intresserade av de areella näringarna.

Cecilia Verdinelli skriver en utmärkt kulturkrönika, med rubriken "Ekonomi och politik hör ihop" ... där hon med lätt hand behandlar finanskrisen och regeringens otillräcklighet.

Det började faktiskt redan före jul med Lisa Ahlqvist, också kulturskribent, som kommenterade Fredriks insatser som amatörskådespelare ... vad jag förstår blev hon inte imponerad av hans försök till "högtidsprotektionism" och övningarna i "rytmisk sportgymnastik" föll inte heller i god jord.

Professorn i nationalekonomi vid Uppsala Universitet, Bertil Holmlund, har också varit elak ... visserligen skrev han sin debattartikel i Upsala Nya Tidning under semestertid, men den har först nu kommit till allmogens kännedom. Begreppet "Utanförskap" beskrivs som ett "påhitt med grumlig bakgrund" ... stackars Anders försöker förklara och lägga tillrätta, men då han saknar akademisk kompetens så är ingen intresserad.

Statssekreteraren i departementet, Ingemar Hansson, verkar ha formell kompetens men har ändå svårt att förklara varför Svenska Staten skall subventionera upprustning av fastigheter i utlandet genom ROT-avdrag ... "EU-reglerna kräver" ... "Die dumme Schweden" ...

GP har också skrämt fram en doktor i nationalekonomi, som gjort ett beställningsarbete om skatter åt regeringen. Som vanligt fokuserar hon på högt skattetryck, men bortser från att svenska folket får tillbaka en hel del som man i andra länder får betala privat eller genom försäkringar. Personligen tycker jag att sänkta kapitalskatter är mer angelägna än slopad värnskatt, och naturligtvis rättvis fastighetsskatt, men som utredare gäller det att följa direktiven.

Den skogsindustriella anknytningen handlar om Smurfit Stone Hodge, som tagit time-out ... kanske för alltid fruktar de anställda. Men räkningarna slutar inte att komma ...

Den som öppnar bilagan "två dagar" kan läsa en trevlig betraktelse från Champagne ... men när det gäller val av dryck så bläddrar jag vidare till"Fixa festen i förväg".

Kim Crawford Rory Brut 2003 (96553) verkar väldigt trevlig ... och mer bubbel för pengarna blir det.
.

Inga kommentarer: