torsdag 18 december 2008

Canadian drama

Hela svenska folkets favorit Marit Paulsson har fått en fribiljett till köttgrytorna i Bryssel, och visst har hon erfarenhet av både företagande och krishantering. Dalfolket talar än idag om hennes lantmat eller om det nu var köttbullar.

För egen del väljer jag Sören Wibe, som på egen hand meriterat sig till två professurer i skogsekonomi. En sansad och saklig EU-kritiker, och ett plus är att han inte längre behöver ta hänsyn till Mona.

AbitibiBowater handlas oförändrat till 34 cent ... eller däromkring, och det betyder att bolaget förlorat nästan 99% av sitt värde på ett år.

Igår beslagtog provinsregeringen i New Foundland och Labrador de naturtillgångar som AbitibiBowater nyttjat i över hundra år, och belånat för betydande belopp ...

Liknande tankar finns nu i Ontario ... och sedan gäller det kraftverken i Quebec. Kanske blir det här de små tuvorna som stjälper det stora överbelånade lasset.

Efter att Cornucopia idag lämnat en besökrekommendation, så har antalet besökare per dag så här långt tredubblats. Tack för förtroendet.

Inga kommentarer: