söndag 14 december 2008

Bats in the belfry?

Efter nyår kommer IndependentForester i en "bad-english version", om bredbandet håller och det finns ett intresse, och på det språket finns det många användbara uttryck ...

En stark kandidat till årets "Super-Bat of the year" är Christian Rynning-Tønnesen, Norske Skog. Motiveringen lyder, för långvarig misskötsel av bolaget med särskild hänsyn till nedläggningen av Union och den förestående nedläggningen av Follum.

"Dumstruten" får Anders som är såå ledsen för att såå många lämnat A-kassan ... som om han först nu inser att människor gör kortsiktigt rationella val. Kanske är det ett ämne som inte tas upp i "Manualen" ...

Vän av ordning rekommenderar istället Erik Reinert och hans bok "How Rich Countries Got Rich ... and Why Poor Countries Stay Poor". Det viktiga är att satsa sina resurser så att varje ytterligare satsning ger en ökande avkastning.

I vår värld har "nationalekonomer" doktorerat i ämnet ... fast det är klart, Anders har ju en "major" i brown-nosing och det får ju anses mycket meriterande.

"Dummerjöns" Sven-Otto rasar över att företagen inte anställer i den här konjunkturen, och vi gissar att brevkursen inte var så djuplodande.

Anders och Sven-Otto har på fullt allvar argumenterat för att personligt "innehav av atombomb" tillhör de mänskliga rättigheterna ...

Maud är som vanligt rundhänt med pengar som inte är hennes ... jämför hur hon skötte Hushållningssällskapet i Västerbotten.

Erik, "Tomtefar" själv, har uttalat sig i Dagens Industri ... och snart kommer väl "nissarna" Robert, Mikael och Gabriel med säcken full av visdomsord. Min Private Banker arbetade för tjugo år sedan på Götabanken, och minns än idag gossarnas framfart ... livstids näringsförbud för hela gänget hade varit välmotiverat, men skattebetalarna fick som vanligt gå emellan. Gabriel tituleras numera professor, märk väl adjungerad viket betyder att han inte meriterat sig på vanligt sätt.

Till och med Johan Hansen har vikt ut sig i tabloiden ... men det hade han ingenting för. De otacksamma murvlarna grävde strax fram att flygmaskinerna nu är till salu.

Tidningsägarna är förtvivlade över aviserade prisökningar på tidningspapper, och argumenterar för sänkta priser med tanke på depressionen ... tydligen avvisar nu marknadsliberalerna tanken om marknadsekonomi ... efter alla nedläggningar är det nu brist på tidningspapper.

Kärnkraftslobbyn skränar som vanligt ... och nu är det Lill-Olle som skall flytta masugnarna utomlands. Lycka till säger vi ... om det går att hitta något land med lägre energipriser.

Vi kommer ihåg att Lill-Olle har rekryterats av Sverker ... och visst är det osnyggt att anlita en spökskrivare för att framhäva sin överlägsna intelligens. Tråkigt bara att Sverkers ekonomiska framgångar är högst diskutabla.

1 kommentar:

Cornucopia? sa...

Du är så otäckt insatt elak. Härligt