tisdag 2 februari 2010

Inte så illa ...

Södra redovisar oförändrat resultat för hela 2009, och det är starkt med tanke på det riktigt svaga första halvåret. Intressant är att sågverken levererar nästan samma marginaler som massan, och att det nu blir höjda timmerpriser i virkesbristens spår.

Rottneros rapport var närmast en besvikelse, break-even för fjärde kvartalet, men "i linje med" vad marknaden väntat. Köpoptionen verkar leva sitt eget liv, jag kan inte se något klart samband med aktiekursen.

AbitibiBowater har ett tidningspapperbruk i England som nu är insolvent. Det första i raden av enheter som måste läggas ner för att balansera kapacitet mot efterfrågan.

UPM-Kymmene har däremot deklarerat att kvarvarande pappersmaskiner är tekniskt och ekonomiskt myckket konkurrenskraftiga, så det gäller nu att anpassa produktionen mot efterfrågan ... som antas återhämta sig långsamt.

Rapporten var väl ok med tanke på omständigheterna, och kassaflödet var imponerande. På den här sidan finns mycket att läsa, och här finns presentationen med det väsentliga uppspaltat. Det bästa av de finska bolagen, enligt min ovetenskapliga uppfattning.

Plum Creek, som är en REIT med tyngdpunkt på skog och skogsbruk i USA ... en av de största, redovisar blygsam vinst. Helt naturligt när verksamheten går på sparlåga i väntan på bättre tider. Kassaflödet är i alla fall betryggande och det är det viktigaste för en REIT ... det är kassaflödet som kan delas ut till aktieägarna.


Som vanligt måste vår "oppositions-regering" skylla på Göran Persson ... ja det snöar ju. Trots tre år vid makten så har inte ansvarig minister lyckats få tågen att gå i tid. Att det skall vara så svårt att erkänna ett misslyckande ...


Inga kommentarer: