onsdag 10 februari 2010

Kompetens ... skall det vara nödvändigt?

Inte alls säger Mama ... utbildning leder bara till att störande tankar lagras i hjärnan, och det hindrar Dig från att ta snabba beslut.

-Vill ni se en ***** ... är för närvarande Mama's melodi.

Nu skall vi inte moralisera, säger Mats med viss skärpa i tonen ... få se nu, det finns säkert någon lämplig vers i Skriften. Pengar luktar inte, som bekant ...

Arton soldater tränade "att vinna lokalbefolkningens hjärta" här förleden ... och det är väl inget att hetsa upp sig för. Att flera soldater kände sig tvungna att göra om övningen tyder på att det är angeläget med förbättrad kompetens på det området.


Stefan de Vylder har däremot formell kompetens så det räcker och blir över ... och nu har han skrivit en bok. Det hindrar inte att han har sunda tankar om EMU, och nyttan av ett medlemsskap ... eller rättare sagt om nyttan med att stå utanför valutasamarbetet.

Boken är billig tycker jag ...


Följetongen Rörvik Timber ... och nu har väl någon räknat ut att ackorden sammanlagt ger en skuldreducering på 25 kronor per aktie ... eller kanske är det Hansen-effekten.

Den Rosa Tabloiden hade som väntat en snyftare igår ... men jag tycker pojkarna i garantikonsortiet är värda lite cred ... som ungdomen brukar säga. Med den här kursutvecklingen blir det intressant för "Banken" att ta över kontrollposten och teckna nya aktier eller placera dom hos någon riskvillig institution. Eller förhandla med konsortiet ...

Det går i alla fall bra för sågverken just nu ... och här är det Wallnäs som satsar.

Wausau Paper har lämnat sin rapport, och bekräftar inbromsningen under fjärde kvartalet i USA. Ur vår synpunkt är det bara mjukpappersdivisionen som är intressant, en mindre del som står för en större del av vinsten.


Inga kommentarer: