måndag 8 februari 2010

He had it coming ...

"och han fick vad han förtjänade" ... exit Johan H med andra ord.

Så var då villkoren för nyemissionen i Rörvik Timber klara ... och aktien rusar på börsen under stor omsättning ... inledningsvis i alla fall.

För bolaget är det naturligtvis fördelaktigt med en ny styrelse och en stark balansräkning ... och för Nordea och övriga fordringsägare är det här en bra lösning.

Även för aktieägarna finns anledning till glädjerop, även om det kostar på att delta i emissionen ... eftersom alternativet var likvidation.

Om det blir en bra affär vet man först efteråt ... men Nordea kvittar i alla fall bort 100 MSEK och får 87,5 miljoner aktier och förlänger lånens löptid till 2014.

Det är säkert många som funderar på en grupptalan mot bolagets styrelse, vanstyret har varit något utöver det vanliga, men antagligen ingår ansvarsfrihet i "paketet".

Vad händer då med Ittur Industrier, den tidigare huvudägaren ... ingen vet, men snart måste banken bestämma sig. Kanske är bolaget redan sålt för en symbolisk krona ...


Den som istället vill spekulera i pappersmassa, NBSK ... kan titta lite extra på Canfor Pulp. En ganska stor aktör som var lönsam under Q4 2009, och som dessutom får 120 MCAD för energiinvesteringar från ett statligt stödprogram.


Inga kommentarer: