torsdag 11 februari 2010

Good old BILL ...

Jag och BILL har haft en relation i trettiofem år nu ... eller BAB som det hette på den gamla goda tiden ... och jag är därför aldrig objektiv i mina kommentarer om bolaget.

Som jag ser det, så är huvudmålet uppnått ... genom hårt arbete, skicklighet och en portion tur, så är lönsamheten återställd och aktieägarna får utdelning på satsade pengar samtidigt som det finns pengar till investeringar och produktutveckling, och det här tryggar jobben.

-Förbättringar på alla fronter i slutet av 2009, enligt VD ... och det är kanske något som Christian Storjohann skulle gillat. Han hade ju valspråket "Inte en dag utan förbättringar" ... eller nåt sånt.

Därmed inte sagt att aktien är köpvärd idag ... en kursuppgång på 500% under 2009 kan knappast upprepas i år. Well done anyway ...


Canfor har fokus på British Columbia, och bräder och plank ... och eftersom så få hus byggs i USA just nu så redovisar bolaget en mindre förlust. Om man bara använder halva kapaciteten, eller nåt sånt, så blir det lätt så.

Det här är inte samma bolag som Canfor Pulp ... men tillsammans äger dom tre massafabriker och en pappersmaskin, ungefär hälften var.

Louisiana-Pacific har valt in en direktör med tvivelaktigt förflutet i styrelsen ... och dom tror väl att det skall vara en lösning på förlusterna. Byggmaterial är fel produkter just nu ... i alla fall i USA.


2 kommentarer:

Anonym sa...

det blir spännande att få läsa hela kommentaren nu när rapporten är ute!

Anonym sa...

klockren analys. Och vem förstår sig på börsens utveckling anyway - lika bra att avstå från köp- eller säljrekommendationer.

Framsteg tror jag nog var det vad Storjohann strävade efter.