onsdag 22 april 2009

Yii-ha ...

Dagens rapporter från Texas är ganska positiva ...

Kimberly-Clark har huvudkontoret i Dallas och är världsledande på mjukpapper och andra kroppsnära produkter. En utmanande period, så omsättning och resultat sjunker en aning. Valutaförändringar och högre pensionskostnader förklarar mer än väl försämringen. Kassaflödet ökar rejält och andra halvåret antas bli bättre.

Temple-Inland har sitt huvudkontor i Austin ... nummer tre på wellpapp i USA och en rejäl byggmaterialrörelse. Lyssna gärna på webcasten ... fast den som har bråttom nöjer sig med siffrorna. Förpackningsrörelsen går riktigt bra, tack vare fokus på förpackningar för livsmedel och drycker. Trävaror och byggskivor har vänt trenden ... Well done.

Metsäliitto, den finska skogsägarrörelsens industrier, har stora problem. Finnforest redovisar -25 MEUR och massabolaget Botnia gör en brakförlust. Med spänning väntar jag på rapporten från Södra för att få en uppfattning om den svenska konkurrenskraften ... vi kan anta att hela förlusten kommer från de finska bruken. En liten tröst är att kineserna börjat köpa massa på allvar.

M-Real är ett sorgebarn ... och frågan är om dom nu hittat sin struktur, eller om det väntar nya försäljningar för att klara skulderna. Riktigt långa versionen får man i den här presentationen.

Mätsätissue går i alla fall mycket bra ...


Norge har problem ... lägre virkespriser slår hårt mot skogsägarna och Norske Skog vinstvarnar. Moelven Timber redovisar en förlust på 50 MNOK för 1Q 2009, och det är en förbättring från fula -81 MNOK för 4Q 2008.

Full fart på rapporterna nu ...

Inga kommentarer: