torsdag 16 april 2009

Queen Ursula och en strålande framtid

Axel Pehrsson-Bramstorp och andra Bondeförbundare roterar kanske ... om de nu inte gått genom eld och hammarkvarn för då blir det problem. Queen Ursula har kommit ut i ett större sammanhang, och är bara såå tråkig. Helt klart behöver killen hjälp ... spackelspaden är inte rätt verktyg.

"Haralds jänta" har ju bannlyst allt "tjafs" om kärnkraften, och industrin är förtjust. På Ringhals stängde man av säkerhetssystemet för att få en störningsfri drift ... och i Forsmark har läcker det ut radioaktivt vatten. Strålande ...

AbitibiBowater lyckades inte komma överens med sina långivare på frivillig väg, så det fick bli Chapter 11 i USA och motsvarigheten i Kanada. Riskkapitalisterna Fairfax och Steelhead kan kanske hålla sig för skratt.

Det skulle vara uppfriskande med en stukturaffär i Europa ... och jag tänker då på pappersbruket i England. Bridgewaters gamla pappersmaskiner som tillverkar tidningspapper hör till de sämsta i branschen. Kanske något för Dr Palm som startar nya maskinen om ett halvår.

Rottneros stänger sin spanska massafabrik ... och först nu berättar dom hur det verkligen är. Inte ens stora investeringar kan göra enheten konkurrenskraftig. Varför tänkte dom inte på det förut? Nästa steg för bolaget blir väl nyemission, eller om det finns något annat sätt att hantera den höga skuldsättningen.

Inga kommentarer: