onsdag 15 april 2009

En bild som säger mycket ...

Visst är det här en övertydlig bild över läget i Konungariket Sverige ...

För att kunna leverera valfläsk 2010 så gäller det att dra åt svångremmen idag ... och 2011 väntar helt säkert "reformer".

Men det mesta brukar ha naturliga förklaringar ... i det här fallet auricular terapi. Örat har mer än 200 punkter som om dom manipuleras kan påverka hela kroppet och till och med stänga av vitala system.

Om man utan kunskaper genomborrar örat, på ett slumpmässigt valt ställe, så kan vad som helst inträffa. Särskilt om man råkar stimulera en "negativ punkt".

Tillbaka till huvudspåret ... Varför är terminspriserna på pappersmassa så intressanta?

Jag hoppas att dom visar att botten är nådd nu när det gäller massapriset ... om inte ens de rörliga kostnaderna täcks så slutar man att producera. Kurvan har förskjutits uppåt på en månad, så marknaden är något starkare.

Noteringen för en enskild vecka säger kanske inte så mycket, och egentligen är det priset i SEK som är intressant om man försöker förutse något om svenska tillverkare.

Läget är alltså fortfarande osäkert, och det finns hotbilder. Å andra sidan har kineserna kommit tillbaka på köpsidan, vilket lett till högre aktiekurser för de brasilianska massatillverkarna, men dom köper med kraftig rabatt.

Inga kommentarer: