torsdag 23 april 2009

Ros och ris

Temple-Inland fick igår en uppmuntrande klapp på axeln av marknaden ... aktien steg 25%. Den som vågade investera för sex veckor sedan har blivit rikligen belönad, och vi noterar att det trots allt handlar om traditionell basindustri.

ROT-avdrag och lite vårväder sätter fart på trävarumarknaden, och efterfrågan på impregnerade trädgårdsvaror visar styrka. Bergs Timber aviserade nyligen en storsatsning på just impregnerat.

Rottneros förhandlar nu med bankerna, och det är bara en tidsfråga innan det blir nyemission. Det står så i rapporten ... men det var redan inprisat i aktiekursen.

Stora Enso skall nu sjösätta ett besparingsprogram för bolagets chefer och olika ledningsfunktioner, och man undrar varför dom inte gjort det tidigare. Årlig besparing blir 250 MEUR och marknaden reagerade positivt. Sunila blir nu helägt, hela bolaget värderas till 12 MEUR, och det kan mycket väl vara första steget inför nedläggning eller malpåse.

Stora enso´s senaste presentation hittar du här ...

Sveaskog, svenska folkets egen guldklimp, hade stämma idag och lämnade rapport. Lägre avverkningsvolymer och lägre priser get ett lägre resultat. Rejäl satsning på energisortimenten, med siktet inställt på export. I en bisats noteras att Setra Group kommer att redovisa förlust för det första kvartalet, ungefär -200 Mkr, men vi kan anta att det kostar att lägga ner moderna sågverk.

Inga kommentarer: