måndag 20 april 2009

Viskningar och rop ...

Så här i brytningstider, när ingen säkert kan "veta" om börsen skall gå upp eller ner ...

Man kan ju i alla fall förbereda sig i alla fall, samla information och läsa årsredovisningar och rapporter, och välja ut sina personliga favoriter.

Om man nu nödvändigtvis måste investera pensionspengarna i skogsindustrin ... så tycker jag att konsumentnära förpackningar verkar intressant. Billerud har nu sin årsredovisning ute på nätet, och det har också Powerflute. Ibland finns det intressant information i noterna, känslighetsanalyser och löner/bonus till ledningsgruppen. Om styrelsens medelålder är över 60 år tycker jag det är en varningssignal, så är det hos Billerud, och detsamma gäller naturlgtvis ledningsgruppen. Blandat är antagligen bäst.

Skogsnäringsveckan har redan startat så smått, trots att invigningen är imorgon. På en pressträff lär Leif Brodén, som är ordförande i Skogsindustrierna, ha sagt ungefär så här ...

Det andra kvartalet ser ut att bli något bättre för svensk skogsindustri än det första kvartalet, som i sin tur var sämre än det fjärde kvartalet.

Det värsta negativa är bakom oss ... orderläget i april är bättre än det var i mars som i sin tur var bättre än februari.

De produktionsneddragningar som genomförts börjar "bita på lagren", framför allt på sågade trävaror.

Det här betyder dock inte att man skall ha bråttom med sina investeringar ...

Inga kommentarer: