torsdag 2 april 2009

Nyhet för bloggare

Leif Pagrotsky och hans kamrater har skapat ett nytt forum för alla amatörskrivare ... Nyhetsverket. Som jag förstår det kan vem som helst skriva där, och få ordentlig spridning för sina idéer. Bloggen har ju sina begränsningar ... det gäller ju att hela tiden länka till media och andra bloggar och dessutom behandla ämnen som intresserar många ... smala ämnen undanbedes.

Bara en dag kvar till "The Leif Show" ...

Hursomhelst ... Stora Enso har haft sin stämma och här kan Du läsa Karvinens beskrivning av läget just nu. Notera gärna att Sverige numera är ett lågkostnadsland, och om nu industrin får igenom ytterligare prissänkningar på massaved så blir läget ännu bättre.

Även ointegrerade pappersbruk har framtidstro ... men så har ju massapriset sjunkit dramatiskt. Arctic Paper verkar ha gjort goda affärer under höstens turbulens, och man investerar också i Tyskland.

AbitibiBowater kämpar på med sin rekonstruktion, men tar en timeout när det gäller skulderna i det gamla Bowaterbolaget. Några "giriga" banker vägrar att ge upp sina säkerheter, det handlar om små belopp i ett större sammanhang, och kanske blir det så att någon riskkapitalist köper dom här skulderna för att sedan gå med i rekonstruktionen som handlar om att långivarna övertar ägandet i bolaget.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och här är länken till The Leif Show"
http://www.nyhetsverket.se/theLeifShow.html