lördag 15 augusti 2009

Blind tro på modeller och Excel

Ibland lyckas till och med Dagens Industri få till en intressant rubrik ... och idag har dom till och med två. "Långt mellan lingonen i höst" verkar också spännande.

Anyway ... septemberhöjningen av massapriset har redan börjat, och öppningsbudet från Tembec är en höjning med 50 USD/ton. Sommarens höjningar har handlat om 30 USD varje gång ... marknaden är alltså fortsatt stark. Vän av ordning räknar snabbt ut att massapriset i SEK är tillbaka på förra årets "toppnivåer".

Köpa Rottnerosaktier på måndag morgon? Gör som Du vill, för det här var inget insidertips. Klart är väl att nyemissionen blir lättare att genomföra.

Det här stärker också Rörvik Timber. Halva timmerstocken blir flis som säljs till massaindustrin, och Södra vill helt säkert inte få problem med råvaruflödet. Efter det 50%-iga ackordet borde kursen stiga ... men det här är en fri fantasi.

Billerud då ... massaproduktionen bör ge ett positivt resultat redan vid ingången av tredje kvartalet, och nu kommer också prishöjningar på kraftliner. Vi kommer ihåg att området "Packaging Boards" hade problem under våren.

Avslutningsvis en glättad bild av massamarknaden, för den som tar det lungt i helgen.


Inga kommentarer: