onsdag 26 augusti 2009

Ständigt denne Strindberg

Det är synd om människorna ... och särskilt smålänningarna är hårt pressade av Vår Herre, men eftersom arvssynden kan slå till i tredje eller fjärde led så kan det vara gamla oförrätter som slår tillbaka.

Nåja ... Rörvik Timber har publicerat sin usla halvårsrapport och man kan verkligen undra om aktien är värd någonting alls. Men varför inte fokusera på det positiva som trots allt finns ...

Bolaget arbetar vidare under förlängd rekonstruktion, och nu har sågverken börjat producera igen. Kassaflödet är fortsatt positivt, och bolaget klarar av att betala alla inköp kontant.

Trävarumarknaden har vänt, och konkurrenterna visar genomgående positiva resultat, men ingen vet hur länge det varar. Södras massafabriker går för fullt och ett avbrott i flisleveranserna skulle nog inte uppskattas.

Det egna kapitalet är nu bara 6 kronor per aktie ... men vi kan nog räkna med att de oprioriterade fordringsägarna släpper till ungefär 15 kronor per aktie i de kommande ackordet. Ett 50% ackord är trots allt ganska hyggligt med tanke på omständigheterna.

Orosmomentet är naturligtvis huvudägaren och hur stor nyemissionen blir, och här dröjer beskeden. Mindre än en ny aktie à 10 kronor för varje gammal aktie blir det nog inte ...

Köprekommendation? ... my ass eller något liknande vulgärt. För övrigt läser jag för tillfället Vilhelm Moberg "Din stund på jorden", där den äldre brodern Sigfrid konstaterar att det inte finns någon Gud, det är bara ett påhitt av människorna, och därför kan han inte heller ha en son ... för övrigt avgjordes läran om treenigheten på ett kyrkomöte genom röstning ... så det är nog också ett påhitt.

Inga kommentarer: