tisdag 4 augusti 2009

Bättre men inte bra

Passande musik idag, som alla dagar förresten, är Sibelius Finlandia ...

Vad jag förstår har UPM-Kymmene stora och rationella fabriker som producerar utmärkta produkter. Trähaltigt tryckpapper och finpapper har haft problem i flera år, men den dag marknaden förbättras har det här företaget bra förutsättningar. Andra kvartalet markerar förhoppningsvis början på en långsiktig trend, men för resten av året spås fortsatt svag marknad så det handlar om tålamod. Positivt är att det inte väntar några nya stukturprogram runt hörnet, och dessutom verkar finanserna vara under kontroll. Webcast ...

Intressant kan vara att jämföra med Myllykoski, som är en dvärg i jämförelse. Well done får man väl säga ... kvartalsrapporten är riktigt bra. Visst har man sålt ett litet pappersbruk och sålt en halv massafabrik, men den underliggande verksamheten går ändå med vinst ... och det gör också den mindre verksamheten i USA.

Domtar är stora på finpapper i Nordamerika, och några av anläggningarna i USA producerar också pappersmassa. Vän av ordning misstänker extra klirr i kassan för svartlut, och visst är det . Webcast och presentation finns här.


Inga kommentarer: