onsdag 10 juni 2009

Nyheter?

Den här artikeln, och annan uppmärksamhet i media gjorde att sågverksaktierna steg på börsen. Att en flytande krona och lägre timmerpriser ger konkurrenskraft är inget nytt. Det gick att förutse i slutet av 2008 ... och i februari skrev Åke Bergh om detta i Bergs Timber's rapport.

Visserligen rapporterade Rörvik Timber igår att rekonstruktionen utvecklas positivt, och många köpte en bunt aktier på spekulation, men fortfarande är den kommande nyemissionen avgörande.

Den som till äventyrs tittat något i Rörviks årsredovisning blir bekymrad, för där finns ingen självkritik alls. Det är fortfarande "Jag är Johan Hansen, den rättrådige, och Per Rodert är min profet". Faktum är att Rörvik Timber och Setra Group över en konjunkturcykel presterat sämst i branschen.

Den förbättrade massakonjunkturen gör att avställda enheter nu startas upp, men jag blir mer imponerad av Harmac Pacific som i samarbete med de anställda sänkte sänkte kostnaderna med 100 dollar/ton och dessutom har producerat för fullt under det senaste halvåret.

Inga kommentarer: