onsdag 13 maj 2009

USA today

Gårdagens länk till Malena gav verkligen 100% ökad trafik ...

Intressantare för mig är att en geting bestämt sig för att bygg bo i min brevlåda. Jag måste beundra hans flit och oräddhet, men frågan är om han skall få hållas ... Upp till mina besökare att ha en åsikt.

Nordea Private Banking inbjuder till en helkväll i Göteborg ... "i kärlekens tecken" vad nu det kan betyda. Fritt fram för oseriösa fantasier ...


När det gäller det alternativa bränslet "svartlut med liten tillsats av diesel" så kan den sagan få ett snabbt slut, men några miljarder gav det i alla fall till en pressad skogindustri.

NewPage lär komma med en rapport senare, och med tanke på hur marknaderna utvecklats over-there så bör den vara ganska röd om nu inte svartluten uppväger förståss.

Rapporten var röd, och svartluten förmådde inte utjämna. No cash left, men forfarande något utrymme på checkkrediten. Ett kartal till, eller två ... ? På den här sidan finns länkar till presentation och webcast.

Dagens rekommendation för Stora Enso kommer från Ken Fisher, Philip's grabb ni vet. Lågt värderad och störst i Europa, måste vara en vinnare. Ganska långt ner på sidan kan du läsa hans motivering.


Tillbaka i Sverige noteras att Moelven Valåsen kallar in tidigare varslad personal och planerar för ökad produktion.

Rörviksaktien är forfarande noterad, vi minns att bolaget ansökt om rekonstruktion, och de senaste veckorna har aktier motsvarande ungefär 10% av aktiekapitalet omsatts. Visserligen handlar det bara om 20 MSEK eller så, men någon verkar tro på en happy end. Det är fortfarande oklart hur dom tänkt möblera om i bolagets balansräkning, nyemission eller inte, men besked kan kanske väntas vid bolagsstämman om sex veckor.

Klart positiv är i alla fall att dom som vill avsluta relationen med Johan Hansen kan göra så.

Aktieägare i Forwood har det tuffare, och jag tror det finns fog för den oro som alla sökningar på den här bloggen är ett uttryck för. Visserligen har man sålt den ukrainska verksamheten inom indrivning och beskydd ... vad har väl Göteborgare att tillföra där, men allvarligare är att nästan ingen presumtiv investerare vill åka till Panama för att inspektera teakplanteringarna. Om det finns en fungerande andrahandsmarknad för tidigare teakinvesteringar har jag ingen aning om.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tror inte att getingen i din brevlåda är en han./ Bidrottningen