fredag 15 maj 2009

Svart eller vitt?

Så har då spelet om Rörvik Timber börjat ...

I ATL hittar vi den här artikeln ... Rörvik Timber skall ju rekonstrueras, och kanske kan det finnas intressanta bitar för konkurrenterna. Nåja, det skall väl inte uteslutas att huvudägarna lyckas skaka fram pengar till ny emissionen som väl ändå är huvudspåret. Kanske skall gamla oförmånliga avtal omförhandlas först ... råvara från Östeuropa är kanske inte det billigaste, och kunder som kräver lång kredit kan kanske avvecklas.

Det verkligt intressanta i artikeln är Leif Brodéns bedömning av marknadsläget.

Vår strategi från och med nu är full produktion, både sågverk och bruk går med vinst igen. Sågverksituationen har förbättrats dramatiskt.

Marknaden förbättras alltså, men skogsägarna bidrar också till ett bättre resultat. Virkespriserna har fallit ordentligt det senaste halvåret, och det börjar ge resultat.

Setra har sänt ut en release som förklarar omstruktureringen, och även här verkar det vara full produktion som gäller. Verkar bra för åkeribranschen.


Från Norra Amerika rapporteras prishöjningar på långfibrig massa, Domtar höjer till 680 USD/ton. Södras listpris ligger visserligen på 600 USD/ton, men priserna over-there har hela tiden legat på en högre nivå.

Inga kommentarer: