tisdag 5 maj 2009

Enkla lösningar

Rottneros hör till dagens börsvinnare, trots stora förluster och trolig nyemission. Kanske har någon analytiker tittat på den här sidan ... men justerat för en något starkare krona så är läget fortsatt dystert.

Helt fel behöver det dock inte vara, för i British Columbia värderas nu en nedlagd massafabrik till 45 MCAD att jämföra med 6,5 MCAD i höstas. Det talas till och med om att lägga ett bud på AbitibiBowaters nedlagda anläggningar i Mackenzie, och det blir kanske lättare att förhandla med konkursförvaltaren.

Rörvik Timber går också starkt, och dessutom med stora volymer, nu när chocken över rekonstruktionen börjar gå över. Om dom nu bara vill ha lång kredit utan förhandlingar och annat tjafs, så är ju den här lösningen smått genial. Och det går ju också att begära förlängning när den första tremånadersperioden går mot sitt slut. Återstår bara att göra något åt balansräkningen ... nyemission eller kanske något mer innovativt.

Boise Inc går från klarhet till klarhet, och förbättrar resultatet trots mycket lägre volymer och driftsstopp. Klarar också att amortera ner skulderna, som tidigare var otäckt nära taket i kreditvillkoren. Det blir antagligen svartluten som drar upp bolaget ur träsket ... tax credits för 250 MUSD är som manna från himlen för Boise som värderas till ungefär 125 MUSD.

Den som har en timme över kan ju lyssna på webcasten.

Weyerhaeuser fortsätter med riktigt stora kostnader för omstrukturering av affärsområdena "Wood Products" och "Real Estate". Webcasten hittar Du på den här sidan, riktigt långt ner.

Inga kommentarer: