tisdag 26 maj 2009

Blodstörtning

Småland är härligt så här års, om man nu inte är pollenallergiker. Solen skiner, fåglarna sjunger, det finns fortfarande dom som har råd att ha kreatur på bete och på varje rastplats utefter vägarna finns flaskor och burkar att plocka för dom som har den läggningen.

I centrala Västervik finns det en frisör i varje gathörn och i Mariannelund finns ett prisvärt bageri. Ta gärna en kopp kaffe på café "Väduren" i Bruzaholm och kolla in väduren som arbetar dag och natt. Det hembakta inskränker sig till marängtårta på sockerkaksbotten, billig och god. I dom här trakterna får man ett bra hus för 300 000 kr, som hittat för dom som vill och kan leva billigt ... pensionärer och dom som kan jobba hemifrån för att nu inte tala om "invandrare" med euro på kontot. Travar med gammalt stormtimmer ligger väl synligt hos Vida Bruza, läckert grönt så här års.


Rörvik Timber kom med sin rapport för 1Q 2009, det var mycket rött i den, och det verkar upplagt för en nyemission. Positivt är att vi fått ytterligare ett vittnesmål om en förbättrad trävarukonjunktur, men det var tråkigt att araberna inte betalar och att dom har mage att klaga på kvaliteten dessutom.

Rörviks strategi att producera maximalt i alla konjunkturlägen, och att inte ha koll på kunder och försäljningspriser, fungerade alltså inte i praktiken.


Marknaden för tidningspapper är tuff, och i den här artikeln varnas för billigt papper från Nordamerika. I så fall kan det vara läge att kolla in Transatlantic ...

Tyvärr producerar AbitibiBowater med rejäl förlust och läget är inte heller ljust för övriga tillverkare ... så varför skeppa papper till Europa och ta en ännu större fölust? Troligare är en rejäl neddragning av kapaciteten på båda sidor Atlanten. Intressant är att Norske Skog, som har flera sämre enheter, får köprekommendation av vissa analytiker

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är, som alltid, med ett leende på munnen man läser dina betraktelser! :-) Bra jobbat!