tisdag 10 februari 2009

Jag mår illa ...

När jag vinglade ut från gymet, så låg det en ensam Dagens Industri i coffeeshopen ... ja, det är tydligen så att man skall relaxa och vräka i sig kolhydrater efter varje pass. Nästa spartips från Cornucopia blir säkert att skaffa ett riktigt arbete, så kan man spara in på gymet ... femtusen om året är också pengar, och den rosa tabloiden kostar över tretusen om året.

Hursom ... det fanns en artikel om stackars Per Lindberg och Billeruds dåliga utveckling ... skulden läggs på skogsägarna som pressat Per att betala orimligt mycket för massaveden.

Sanningen är att Billerud köper väldigt lite massaved direkt från skogsägarna ... och dessutom har priset på massaved redan sänkts med 20%. Billerud är helt beroende av Stora Enso och Sveaskog för inköpen av massaved, och betalar säkert rejält för den tjänsten.

Min granne är medlem i Södra ... hans trave med massaved hämtades efter bara en vecka och så fort har det inte gått på många år. Tydligen finns det både efterfrågan och betalningsvilja.

Massapriset sjönk till ny bottennotering, men terminerna står alla högre som sig bör ...

Om Else-Marie får som hon vill skall statsministern i fortsättningen Välsigna Konungariket varje gång hon/han uttalar sig ... som jag minns det hela är Fredrik inte religiös, och inte heller medlem i Svenska Kyrkan.

Bör inte en överstepräst vara troende?

Vi får väl hoppas att Fredrik slipper att förrätta ett Midvinterblot ...

2 kommentarer:

Cornucopia? sa...

När jag gjorde högvakten var det en patrull-löjtnant som mötte kungen inne i slottet i samband med en utrikeskonselj. Han blev så till sig att han skyldrade sabel och högt och tydligt utropade "Gud Befvare Hans Majestät Konungen!". Kungen med anhang såg ganska roade ut.

Cornucopia? sa...

I övrigt så blir det intressant att se hur fort massaveden försvinner i år. Och timret. Tidigare år har Södra tagit månader på sig att hämta, vilket är irriterande när det samtidigt är så himla viktigt att virke hämtas medan det är färskt och måste anmälas i tid.