fredag 27 februari 2009

End of the week ...

Rörvik Timber kom med sin bokslutsrapport långt efter börsens stängning ... och nu är frågan om det "tekniska stödet" vid 8 kronor håller under fredagen.

Johan Hansen brukar framhålla sin bristande skolunderbyggnad ... kanske en bidragande orsak till att hela affärsplanen för Rörvik Timber havererat. Full produktion i alla konjunkturlägen och därtill hög belåning ... say no more.

Nåja ... flera av de stora kanadensiska skogsföretagen har försökt göra samma sak, med samma urusla resultat. Kanske får vi se ett nytt utvik i tabloiden ... väntar med spänning ... blir det med helskägg eller helt renrakat?

En förstående bank och en stabiliserad konjunktur är avgörande för fortsättningen, och bakom hörnet väntar kanske en nyemission.

Bergs Timber gick också med förlust under fjärde kvartalet ... men om man räknar bort valutaförluster och kostnader för produktionsstörningar så var det ändå en vändnning till det bättre. Jag vill minnas att Åke Bergh har en högskoleutbildning och därtill låång erfarenhet ...

Strax före lunch är kursen för RTIM B oförändrad ... och historia är just historia. Den här artikeln lyfter fram det positiva istället.


Holmen Skog sänker priset på massaved, 250 kr är det nya priset på en fastkubikmeter. Så trött jag blir ... varför inte skriva "vi vill passa på att profitera på skogsägarnas rädsla inför framtiden"?

Inga kommentarer: