måndag 16 februari 2009

Analys?

Så var det äntligen avslöjat ... Bruno Reinfeldt greps för rattfylla i höstas ... nekar förståss, med argument som A-lagare skulle använda. Vad trött jag blir på den familjen ...

Visst ... det här var ett billigt sätt att locka besökare, men jag tycker faktiskt att människor med förtroendeuppdrag skall ha lite omdöme. Visserligen är Fredrik mammas gosse, men det genetiska kan han inte göra något åt.

Nåja ... Fredrik har idag varit ute i verkligheten ... propagerat för kärnkraft på Stora Enso's massafabrik i Skutskär. Kanske någon borde berätta att en sulfatmassafabrik är i stort sett självförsörjande ... men det passar väl inte in i contexten.

Elisabeth var också med och hon tuggade också om kärnkraft. Så trött jag blir ...

Mondi Group meddelade att den vinstvarning man tidigare lämnat håller, analytiker är nöjda men marknaden handlar ner aktien 10%. Anledningen är nedskrivningar på 380 MEUR ... Mondi är kraftigt exponerade mot Östeuropa och Ryssland och brunt säckpapper, och när det gäller wellpapp så har man antagligen medelmåttiga anläggningar ... inte ens tillgångarna i Sydafrika verkar lockande i det här läget.

Myllykoski redovisar ett något bättre resultat för 2008 jämfört med 2007, och det gäller även för det besvärliga fjärde kvartalet. Glädjande är också att Myllykoski North America utvecklades positivt. Höjda priser på tidnings- och magasinspapper kommer att förbättra resultatet under 2009, om inte efterfrågan sjunker ytterligare.

Ilim Group består av tre av Rysslands största skogsindustrier, virkesanskaffning och några mindre verksamheter. Samarbete med International Paper, vars börskurs har utvecklats mycket dåligt sedan rapporten, och investeringar för två miljarder dollar var planerade för de närmaste åren. Dagens marknadsandelar, och även de man planerar för, är betydande, men det saknas kapital till investeringar.

Resultatrapporten för 2008 handlar bara om produktion och väldigt lite om ekonomi ... hmm.

Nippon Paper vill kvala in i "Big-five"-gruppen, och slantar upp 600 AUD för huvuddelen av Paper Australia. Dirt cheap antar jag, men den som är skuldsatt är inte fri ... så skaldade GP. Uppgraderingen av Maryvale massabruk blev långt dyrare än budgeterat, fast för köparen har ju detta ingen betydelse ...

Inga kommentarer: