onsdag 17 mars 2010

Smäll på fingrarna ...

Grötmyndige Anders Borg har fått en anmärkning från EU ... budgetunderskottet är för stort, och han uppmanas att vidta åtgärder å det snaraste. Vi får väl anta att det blir fler nedskärningar inom välfärden ... för utlovade skattesänkningar är ju heliga.

Direkt genant är det att högerns toppbegåvningar inte skyddat sitt varumärke ...

För övrigt rekommenderar jag Leif Pagrotsky och hans krönika i Göteborgs-Posten. Det är alltså ingen tillfällighet att arbetslösheten ökar kraftigt under borgerliga regeringar ... det är resultatet av en medveten politik.


Den finska skogsindustrin går på sparlåga efter två veckors hamnarbetarstrejk. Fördel Sverige i ett kort perspektiv, men om någon vecka kan de vara konflikt även i Sverige så det jämnar nog ut sig.

Prishöjningen på massa i april kommer antagligen att accepteras av köparna ... men de flesta höjer 50 USD/ton. När det gäller liner och fluting, som används till wellpapp, är också prishöjningar på gång ... 60 EUR/ton verkar vara vanligt.


1 kommentar:

Cornucopia? sa...

Nja, det finns en rätt tydlig maktcykel i Sverige. Se inlägg på min blogg. Hönan (s)-regering värper ägget borgerlig regering när de ruvat klart och konjunkturen är på väg att toppa. Sedan växer det borgerliga ägget och blir till slut en ny höna och (s)-regering.

Och så går det runt, runt. Vad kommer först? Hönan eller ägget?

http://cornubot.blogspot.com/2010/03/honan-eller-agget-det-eviga-braket-om.html