söndag 14 mars 2010

Kontexten ...

Så har Sifo's senaste väljarundersökning presenterats ...

De högerextrema stöds av allt färre, även om de tillsammans skulle få ett betydande inflytande på politiken. Väldigt många väljare är osäkra ... eller annorlunda uttryckt ... politikerna förmår inte leverera något av intresse.

Miljöpartiet är fortsatt starka ... och utropas därför som alliansens huvudmotståndare.

Men vem skall ta striden? Vem kan "knäcka" Maria?

Rit-Rut Olofsson med sin diskbänksrealism?

Tok-Åsa ... "jag har inte gjort något under hela mandatperioden, och allt är den förra regeringens fel"?

Eskil "Proppmätt" ... "jag har verkligen tagit mitt ansvar ... och därför fungerar inte djurskyddet"?

Andreas och Freddie och Ursula?

Förlorade väljare kommer inte tillbaka ... snarare är det så att allt fler vill lägga sin röst på ett vinnande parti. Och vem är intresserad av en tysk ekonom ... mitt i valrörelsen?


Ministrarna har gjort ett besök i Ryssland ... och en ledare i "Den Stora Draken" hyllar Boris Jeltsin och hans reformpolitik. Visserligen har vi yttrandefrihet ... men hur tendensiös får man vara?

Paul Klebnikov skrev en bok om den här perioden ... "Godfather of the Kremlin" ... och för det blev han skjuten på öppen gata i Moskva. Misstankarna faller på de "affärsmän" som kritiserades ... alltså samma "reformmän" som hyllas i dagens tidning.


Som omväxling är det tankeväckande att läsa Lena Andersson ... när hon reder ut begreppen kring Rot och Rut. Det är lätt att förstå varför kvinnor med invandrarbakgrund, gärna från Östeuropa eller Sydostasien, anses vara så lämpade för hushållsnära tjänster.

I verkligheten är de hushållsnära tjänstera, med Rut, alltför dyra ... och de flesta föredrar fortfarande svartstädning för under 100 SEK/timma. Dessutom blir underordningen tydligare ...


Inga kommentarer: