torsdag 25 mars 2010

Låt tågen gå ...

Nu är det turistmässa i Göteborg ... och Tok-Åsa lovar generöst att nästa vinter skall tågen gå oavsett vädersituation ... det skall hon se till.

Så löjligt ... tågen skulle gått redan den här vintern ... och det var Tok-Åsa's ansvar.

Jag läser hellre Bohumil Hrabal ... och hans roman "Låt tågen gå!". Visserligen dör antihjälten helt i onödan på slutet, men han får ändå till det på slutet.

Boken går att beställa på biblioteket ... eller köp på antikvariatet.


Följer upp gårdagens kinesiska skriverier ...

Det finns ett bolag till ... Cathay Forest Products ... som bedriver skogsbruk i Kina och som är noterat i Toronto. Betydligt mindre ... om man tittar på marknadens värdering.

Den finska hamnstrjken var mycket dyrbar ... men den hade också positiva följdverkningar. Marknaden för magasinspapper förbättrades, och nu aviseras prishöjningar. Gungor och karuseller ...

Rit-Rut Olofsson slår på trumman för slopad revisionsplikt för de allra minsta aktiebolagen.

Ett slag i luften ... stora potentiella besparingar är möjliga påstår hon.

De flesta företagen tvingas även i fortsättningen ha en revisor ... om inte annat så på begäran av "Farbror". Utan revisor får man inte tillgång till krediter ... så enkelt är det.

Visserligen har credit ratings och årsredovisningar ingen större betydelse när det hettar till ... som under finanskrisen ... men det ger ändå ett "hederligt" intryck.


Inga kommentarer: