fredag 2 oktober 2009

Snabba cash ...

Allt gick Billerud's väg den här veckan ... fulla orderböcker, prishöjningar och valutorna "säkrade" på bra nivåer hela nästa år ... att virkespriserna är på väg upp räknas inte ... och nyemissionen blev kraftigt övertecknad.

Det här bolaget var värt ungefär 800 MSEK för ett halvår sedan, och nu är värdet ungefär 3500 MSEK. En imponerande utveckling även om vi räknar bort nyemissionen.

Arctic Paper försöker också med en nyemission på ungefär 500 MSEK, som riktas till den polska marknaden och som skall finansiera fortsatt utveckling. Intressant information finns säkert i det kommande prospektet, och jag funderar på om det blir någon affär med Grycksbo Paper och hur stor andel av bolaget som sedan kommer att ägas av polska institutioner.

Rottneros har också utlovat en nyemission ... men först skall nog den spanska verksamheten avvecklas och sedan skall bankerna förmås omvandla delar av lånen till aktiekapital.

"Förhandlar" med banken gör också sorgebarnet Rörvik Timber, och med lite tur så slipper aktieägarna skjuta till mer pengar. Antagligen ansöker bolaget om förlängd rekonstruktion om några veckor ... och kanhända accepterar de "möra" fordringsägarna ett något sämre ackord än det tidigare föreslagna 50%. Allt för att huvudägaren är pank ...

Den som har lite cash kan nu göra en fördelaktig investering ... tryggt och säkert.


Inga kommentarer: