tisdag 27 oktober 2009

Det enkla och självklara

Igår gjorde jag ett studiebesök på Banken, och konstaterar att tjänster som tidigare helt naturligt var gratis ... nu är belagda med avgifter för att uppfostra pensionärer och andra att inte störa i onödan.

Medan jag väntade ... nynnade jag den här melodin, och bläddrade som hastigast i Dagens Industri. Dom hade en artikel med skogsanknytning ... Domsjö Fabriker kommer antagligen att tillverka drivmedel i framtiden, men om svartluten skall användas på det sättet så måste annan energi tillföras för annars stannar produktionen. Kanske blir det biobränsle som eldas i den pannan.

Att allt fler massaproducenter ansluter sig till prishöjningen är självklart ... och här finns pressreleasen från Metsä Botnia.

SCA överraskar positivt med sin 3Q rapport, som Du hittar här ... och här finns presentationen. Särskilt stark resultatutveckling har mjukpapper och tryckpapper. Intressant är att kostnaderna för omstruktureringen av förpackningsdivisionen är återbetalda på 1 år ... och då funderar jag på varför dom inte gjort något tidigare. Klart är att den här finanskrisen tvingat bolaget att bli effektivare, och i en starkare konjunktur bör vinsterna öka rejält.

Den här artikeln är väl ganska oengagerad ...


Inga kommentarer: