tisdag 22 september 2009

Påminnelse

Imorgon är det sista dagen man kan teckna nya aktier i Billerud utan teckningsrätter ... och med lite tur blir det tilldelning. Rejäla prisökningar på de flesta av bolagets produkter just nu, och det bör sätta sina spår i resultaträkningen. Konkurrenten Korsnäs höjer till exempel priset på säck- och kraftpapper med 75 EUR/ton ...

Förra veckans affärer i pappersmassa gjordes i allt väsentligt till rådande listpriser, och idag höjer Södra massapriserna för oktober ... "I told you they would do that". Noteras kan att prisökningen är störst för den kortfibriga massan, och att Fibria också höjer priset på eucalyptusmassa.

Dagens Industri fortsätter att nonchalera landets största exportnäring ... så man får bege sig ut i provinserna för att hitta något spännande.

Gransjöverken, som är ett fristående sågverk i Småland, tror på framtiden ... och bygger ett större hyvleri. "De sista månaderna har varit mycket positiva för sågverket" ... tydligen är det bara Johan Hansen som inte förmår driva sågverk med lönsamhet.

Sveaskog har ett spännande projekt på gång tillsammans med sina partners ... SunPine som förädlar tallolja på ett nytt sätt. Ett bränsle som kan blandas med vanlig diesel är perfekt under en övergångsperiod. Ytterligare ett argument för att inte i onödan lägga ner massafabriker.



Inga kommentarer: