söndag 20 september 2009

Fjols ...

Dags för ytterligare granskning av Dagens Industri, ur ett skogsindustriellt perspektiv ... och på torsdagen var det premiär för DI Dimension, som skulle förändra mitt liv var det tänkt.

Nåja ... tråkigt papper, tråkig layout och tråkigt innehåll ... om man nu inte är specialintresserad av bankdirektörers juveler eller ministerns problem under fastan. För mycket på för liten yta ... och månadsgamla analyser är just gamla. Men den duger i pappersåtervinningen ...

Torsdagens rosa tidning har en analyserande artikel om dollarkursen, ett viktigt ämne för skogsindustrin, men redan samma dag var den inaktuell vilket illustrerar svårigheten att sia om framtiden.

Fredag ... DI Weekend. Läsvänligare format ... mat och vin och bilar och mode ... knappast upphetsande. För egen del litar jag på Systembolagets experter när det gäller vin och sprit ... och uppskattar det breda sortimentet av viner som inte behöver lagras. Noterar att det snart går att köpa arrak ... om man nu tycker det är trevligt att blanda sin egen punsch. Liten annons från Sydved på sidan 29.

Lördag ... "Råvaran tryter för bruken". Virkesbrist i Södra Sverige och tidigare rapporterades om samma situation i Norra Sverige, men höjda priser skall det inte bli ...

Just som de flesta analytiker ställt om sig för lägre virkespriser framöver, så kommer verkligheten emellan. Attans, så pinsamt.

Att det inte blir lägre virkespriser har varit klart i ett halvår, när massa- och trävarukonjunkturerna stabiliserades ... men det dröjer antagligen ytterligare några månader innan "analytikerna får in detta i sina kalkylark.

Så här långt har alltså Dagens Industri varit en besvikelse, för den som vill ha nyheter och analys. Nu väntar jag bara på det där "erbjudandet jag inte kan motstå" ...

Inga kommentarer: