torsdag 12 november 2009

Recykling

Christian ... som varit VD på Norske Skog i några år nu, har fått ett toppjobb på Statkraft och lämnar nu den sjunkande skutan. Kunde han inte gjort det tidigare?

Jag konstaterar att bolagets värde har sjunkit mer än 90% under de här åren ... det säger väl allt om Christian's förmågor.

Allvise Vilhelm Moberg har några passande rader att travestera ur sorgelustspelet Änkeman Jarl ... Ja dom har ju god råd, norrmännen, med all gassen på kontinentalsockelen.

En presentation av dagens Norske Skog? Är det så klokt att dra in på underhåll och investeringar ... och vilka enheter är säljkandidater?

Mayr-Melnhof är en ledande tillverkare av returbaserad falskartong, boxboard, och dessutom förädlas en del till kartonger och askar. Tyngdpunkten ligger i Tyskland och Österrike, och det kan vara en förklaring till en bättre lönsamhet. Lägre kostnader kompenserar mer än väl för 10% lägre produktion ... men trots det är marginalerna bara acceptabla.

Lillebror Reno de Medici med fokus på Italien har en sämre utveckling ... många små kartongmaskiner bidrar kanske till sämre lönsamhet.

Dom här företagen platsar väl inte i en balanserad portfölj ... eller hur?


Inga kommentarer: