söndag 29 november 2009

Rätt eller fel?

En gång i min ungdom genomgick jag en stärkande initiationsrit ... vi besprutade björkplantor med hormoslyr, och naturligtvis användes ingen skyddsutrustning.

Dagens ungdom skulle knappast göra något så dumt ... idag är dumheterna betydligt mer avancerade.

Biverkningar? Ja det var inte riskfritt ... och därför lyssnar jag på den här radiodokumentären.

Kanske är det hormoslyrets fel att jag är road av sådant här ... ( tack Svd )


I en borgerlig tidning läser jag också ett inlägg av professor Hamilton ... hundratusentals människor får nu genom mesalliansens skattepolitik tillgång till hushållsnära tjänster, och denna gudagåva till Folket hotas nu av Mona Sahlin och hennes anhang. Dessutom hotas tiotusentals invandrare av "utanförskap" ... dom som gör jobbet.

Professorn bygger sitt resonemang på hörsägen och fria fantasier, alltså långt från det kritiska tänkande man skulle kunna kräva ... för några oberoende undersökningar finns inte. Särskilt rörande är hans omsorg om "åldriga pensionärer".

Säg som det är istället ... dom som efterfrågar dessa hushållsnära tjänster hade redan tidigare råd att betala för sig. Vad det handlar om är omfördela från resurssvaga till resursstarka, vilket ju är själva grunden för mesalliansens politik.

Visst skall vi ha en marknadsekonomi?

Eller är det skillnad på folk?


1 kommentar:

Subprime Joe sa...

Har aldrig förstått ROT och RUT. Varför ska visst arbete gynnas framför annat? Sänkta skatter är ju givetvis stimulerande för aktiviteten och sänkt skatt på arbete är ju lika positivt för sysselsättningen som straffskatt på alkohol, cigaretter och bensin minskar konsumtionen av dessa varor, men varför bara förbättra förutsättningarna för vissa tjänster? Vårt land är beroende av produktion av varor och tjänster, särskilt de som kan säljas utanför landet. Hur ska vi annars ha råd att importera all den kinaplast som ingen verkar kunna få nog av?

ROT och RUT leder bara till mera krångel, gränsdragningsproblematik, höjda bruttopriser på hantverkstjänster, skatteplanering osv