onsdag 2 december 2009

Jag skulle bra gärna vilja veta ...

Jag såg en försenad flock vildgäss på väg mot söder idag ... men det var något som inte stämde ... ledargåsen var en svan.

Det här fick mig att tänka på Rörvik Timber och det faktum att Vasatornet säljer ut sina B-aktier med kursfall som följd. Nu har dom bara några hundra tusen B-aktier kvar, att jämföra med 1 450 000 stycken för ett år sedan, men dom onoterade A-aktierna är nog omöjligt att placera. Visserligen handlar det om små belopp i ett större sammanhang, men familjen D ångrar säkert att dom stämplade om "likvida" B-aktier till röststarka A-aktier.

I USA är det inte ovanligt med företagsrekonstruktioner, Chapter 11 heter det där ... och förutom Smurfit-Stone är också AbitibiBowater och Fraser Papers i den situationen ... och från båda väntas rekonstruktionsförslag inom de närmaste dagarna.

Ainsworth Lumber, som nu heter Ainsworth Engineered, och Doman Forest Products, som nu heter Western Forest Products, har båda gått igenom stålbadet som resulterade i att fordringsägarna övertog ägandet.


Inga kommentarer: