tisdag 15 december 2009

Första försöket ...

Som väntat höjer Södra massapriset i Januari ... och Billerud följer efter. Billerud går också ut med att Gruvöns bruk kan öka massaproduktionen med 50 000 ton/år ... till en blygsam investeringskostnad. Varför har dom inte gjort det förut?

Södra har shoppat i Huskvarna ... 1 miljon teckningsoptioner i Rörvik Timber som inte kostar något alls ... fast å andra sidan är dom värdelösa, så det jämnar ut sig.

Det en gång riktigt stora skogsbolaget Weyerhaeuser funderar på ombildning till REIT, som ger skattefördelar för amerikanska aktieägare. Ett naturligt steg när huvuddelen av industrin är såld.


"Hårdare krav" ... gallskriker utbildningsministern på opinionsbildningens kaserngård.

Varför kasta sten i glashus? När han nu själv byggt hela sin karriär på medvetet felaktiga slutsatser om den svenska skolan. "Menar Du att jag ljuger?" ... var kommentaren när journalister ville ha ett klarläggande.

Naturligtvis är det bra om läraren har lämplig utbildning, kan sitt ämne och kan förmedla detta till eleverna. Men ... tyvärr är pedagogisk utbildning ingen garanti.

Den som läst Väinö Linna, och hans bok "Okänd soldat" vet att även soldater har olika fallenhet för "yrket" ... med tanke på Björklunds bakgrund.

Det finns alltför många "pedagoger" som borde göra något annat ... och naturligtvis är "eget arbete" ett slöseri med tiden.

En god pedagog underlättar inlärningen ... varför inte ta de genvägar som ändå finns?

Att sedan utbildningens innehåll kan diskuteras ... det är en annan sak.


Inga kommentarer: