tisdag 3 mars 2009

Jag blir så trött ... igen

Kanske har jag fel, men ... det omskrivna "Metall-avtalet" handlar väl bara om flexibel arbetstid?

Alltså ... att få betalt för de timmar man arbetar ... men timlönen sänks väl inte?

Spåkärringar ser deflation i sina kristallkulor, samtidigt som en häxmästare i London ser hyperinflation. Kan dom inte bestämma sig?

De privata skogsägarna har det senaste halvåret fått ordentliga prissänkningar på timmer och massaved, men kostnaderna har inte sänkts i motsvarande utsträckning. Någon som sett några deflationstendenser, eller hört någon diskussion om att dessa prissänkningar skulle vara skadliga?

Med ett massavedspris på 250 kronor kubikmetern, så förbättras utsikterna för Billerud. Per Lindberg argumenterade för just den här nivån för en månad sedan ... men vi får nog se ytterligare en sänkning innan sommaren.

Billerud har varit en kursvinnare ... plus 30% sedan bottenläget för två veckor sedan, men det är nog bara en "teknisk" återhämtning. Effekterna av en gynnsam valutasituation och sjunkande massavedspriser och pågående besparingsprogram verkar inte alls ha påverkat börskursen, för då borde kursen vara väsentligt högre.

Skogsaktier är inte populära i New York ... International Paper värderas till 2 miljarder dollar, och det är ändå branchens största företag. Vän av ordning minns att Stora Enso betalade 40 miljarder kronor för lilla Consolidated Paper. Aracruz ADR är snart nere i 6 dollar, men så gör man också produktions- och underhållsstopp under mars månad.

Priserna på massa och olika papperskvaliteter, räknat i svenska kronor, ligger även den här vecka på en stabil nivå.

Inga kommentarer: