lördag 17 april 2010

Matematik av den högre skolan ...

På strejkens andra dag har arbetsgivarna visat handlingskraft ... och vädjar nu till LO om stöd för den "Svenska Modellen". Så löjligt ... det är ju just den här modellen arbetsgivarna inte kan tåla.

Naturligtvis handlar det om politik ... en framgång för arbetarna är mycket negativt för"Alliansen" inför höstens val.

Drabbade företag skall ersättas fullt ut av Svenskt Näringsliv ... och genast reducerades det ekonomiska bortfallet med 40%. Inte särskilt trovärdigt ... och jag litar mera på den högre siffran, som ju var utmanande hög.

Pappersarbetarna har alltså, genom ett "opartiskt" medlarbud, erbjudits 0,9% under 14 månader vilket blir ungefär 1 krona mer per timma. Budet har sedan "förtydligats" ... så att denna krona kan fördelas generellt under 2010, och så är budet plötsligt värt 3,2% eller bättre ...

Skogsindustriernas ordförande ... tycker jag med fördel kan läsa sin förvirrade managementbok under helgen.

Faktum är att Skogsindustrin står inför stora förändringar, där behovet av kvalificerad arbetskraft är avgörande för framtiden. Att i det läget träta om några ören verkar huvudlöst ... och särskilt under ett övervinstår.

När 2010 summeras har företagens ledningsgrupper, genom olika incitamentsprogram, utan tvivel fått långt större utdelning ... än vad arbetarna vill ha. I MSEK räknat ... och detta på grund av beslut fattade i Kina ... beslut som vi inte kunnat påverka i Sverige.

Sila mygg och svälja kameler ...


Inga kommentarer: