måndag 5 april 2010

Halv kapacitet ...

Efter arton månader och nästan dagliga skriverier ... så sätter jag ner foten ... och fokuserar i fortsättningen på det intressanta, och avstår från samhällsdebatten.

Visst ... det är skrämmande att hundratusentals människor just nu inlett marschen mot det nya FattigSverige ... därtill tvingade av ett litet gäng feta killar och deras ideologiska övertygelse.

"Hungriga vargar jagar bäst" ... och i den här jakten kommer många av samhällets svaga att gå under, men först sedan dom berövats allt av värde. Fattighuset nästa ...


Nåja ... I Frankrike har "skurkbolaget" Tembec två massafabriker, med en sammanlagd kapacitet på 565 000 ton/år, som nu skall säljas för 100 MEUR till en finansiell aktör.

Rottneros har två massafabriker i Sverige, med sammanlagd kapacitet på ungefär 380 000 ton/år, och det bolaget värderas av marknaden till ungefär 125 MEUR.

Uppenbarligen räknar investerare med att massaproduktion i Sverige har överlägsen lönsamhet ... så att det motiverar dubbelt pris räknat per ton produktionskapacitet. Inte någon av dom här massafabrikerna är i toppskick ...

Slutsats ... är upp till var och en ... men jag tyckte i alla fall att det här var intressant.


Inga kommentarer: