torsdag 7 oktober 2010

Sanning och konsekvens

"Allians"-regimen har under fyra år haft hög arbetslöshet som mål ... för att sänka lönerna för dom som redan har låg lön och otrygga arbeten.

Framtidsbranschen nummer ett handlar numera om hushållsnära tjänster ... och naturligtvis subventioneras höginkomsttagare som rimligen själva kan betala vad det kostar.

Skolpolitiken har bara handlat om hur rottingen skall användas ...

När nu företagen åter efterfrågar kvalificerad arbetskraft ... så finns mest "pigor och drängar" att tillgå ... vilket leder till högre löner för utbildad arbetskraft ...

"Inflation" skriker pojkarna på den "oberoende" Riksbanken ... och nu måste räntan höjas ännu mer än vad man tidigare trott ... och på det viset blir den svenska kronan ännu starkare ... och då får exportindustrin problem ... och förhoppningsvis blir då efterfrågan på utbildad arbetskraft lägre ... och på det viset måste dom arbetslösa satsa på lägre betalda "service-yrken" ... så att ett fåtal får mycket välstädade hem ...

Nåja ...

Bergs Timber kom in med sin bokslutsrapport, och den var bättre än förväntat ... även om man räknar bort försäkringsersättningar och uppskrivning av skogstillgångar. Nya finansiella mål ... och det betyder lägre investeringar under ett antal år ... och det är nog en klok politik eftersom framtiden i det korta perspektivet är ganska osäker.

Kursen på Rörvik Timber ökade också ... men den aktien platsar inte i min portfölj ... alltför mycket risk och oklarheter.


Inga kommentarer: